CalcalistCalcalist

מנורה מבטחים הציגה צמיחה של 22% ברווח הנקי ותשואה להון של 20.5%

עוד רבעון מצוין למנורה מבטחים: הרווח הנקי של חברת הביטוח ברבעון השלישי צמח ב-22% לעומת הרבעון המקביל ועמד על 330 מיליון שקל. הרווח משקף תשואה להון גבוהה של 20.5%. 

החברה תחלק דיבידנד בסך 115 מיליון, שמגדיל את סך הדיבידנדים שהחברה חילקה במהלך השנה ל-460 מיליון שקל. 

הגורם המרכזי לקפיצה ברווחיות הוא שיפור ברווח מפעילות ביטוחית נטו (רווח חיתומי), שצמח בכמעט 20% ועמד על 401 מיליון שקל. השיפור ברווח החיתומי הושג בכל תחומי הפעילות. 

הענף שבו חל השיפור המשמעותי ביותר בביצועים הוא ביטוחי הבריאות, שם הרווח החיתומי גדל מ-13 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-44 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. השיפור ברווחיות הושג בין היתר בשל השינויים בפוליסות הסיעוד הקבוצתיות שהחברה מתפעלת עבור 3 קופות חולים.

בתחילת הרבעון השני החברה עדכנה את הסכם תפעול ביטוחי הסיעוד של קופ"ח לאומית, במסגרתו היא הפסיקה לשאת באחריות ביטוחית, שעמדה עד אז על 20%. המשמעות היא שהחברה אינה מתחלקת עם קופת החולים בהפסדים הנובעים מהביטוח, ולכן הפעילות הפכה לרווחית. החברה התקשרה בהסכם דומה עם קופ"ח מכבי בסוף 2023, מה שתורם גם כן לשורת הרווח בענף. החל מינואר הקרוב, גם ההסכם הנוכחי של החברה עם קופ"ח מאוחדת יהפוך להסכם תפעולי, כך ששורת הרווח של החברה מפוליסות סיעוד קולקטיביות צפויה עוד לגדול בשנה הבאה. 

לאחר שבמחצית הראשונה של השנה, מנורה הציגה את השיפור המשמעותי ביותר ברווחיות ביטוחי הרכב, ברבעון השלישי הקצב הואט: הרווח החיתומי מביטוחי רכב רכוש (מקיף וצד ג') גדל מ-64 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-67 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. 

בשונה ממגמה במרבית החברות האחרות, במנורה נמצאים בתהליך של טיוב תיק ביטוחי הרכב והפחתת הסיכון בו, ולכן תיק הרכבים כמעט ולא גדל, ועיקר העלייה ברווחיות נובעת מעדכון תעריפים. 

לאחר שלוש שנים בהם הענף היה הפסדי או הציג רווחיות זניחה, ביטוחי הרכב התייקרו בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות ורווחי חברות הביטוח גדלו משמעותית. בשנים האחרונות ביצועיה של מנורה היו אמנם מהטובים בענף, אך היא עדיין ספגה הפסדים. כעת בחלק מחברות הביטוח, ומנורה ביניהן, יש התייצבות בשורת הרווח. 

כאמור, השיפור ברווחיות לא נובע מהגדלת הפעילות אלא ממיקודה בביטוחים עם פוטנציאל רווח גדול יותר. הנתון שממחיש זאת הוא הירידה החדה ב-Loss Ratio (בשייר) - היחס בין התביעות ששולמו לפרמיות שהתקבלו, לאחר הקיזוז מול מבטחות המשנה. כלומר, יחס נמוך מ-100% משמעותו פעילות חיתומית רווחית, וככל שהיחס נמוך יותר כך הפעילות רווחית יותר. במקרה של מנורה, היחס עמד על 60% מתחילת השנה, לעומת 75% בתקופה המקבילה ב-2023 

 בשל הביצועים הגבוהים בשוק ההון ביחס לתקופה המקבילה, החברה רשם רווח מהשקעות על סך 126 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד של 65 מיליון שקל אשתקד. 

היקף הנכסים המנוהלים של החברה צמח מתחילת השנה ב-18.6% ועמד על 361 מיליארד שקל. מנורה מחזיקה בנתח הגדול ביותר בשוק הפנסיוני. כ-76% מהנכסים שלה הם בקרנות הפנסיה. 

בחודש הבא תעלה בדירקטוריון ישראכרט להצבעה ההצעה לפיה מנורה מבטחים תבצע השקעה באמצעות הקצאה פרטית של מניות כך שהיא תחזיק ב-33% מהמניות לפי שווי חברה של 3.15 מיליארד שקל לפני הכסף. השקעה זו תהפוך את מנורה מבטחים, בניהולו של ארי קלמן, לבעלת השליטה של חברת כרטיסי האשראי. 


来自Calcalist的更多新闻

更多新闻