ADA - CARDANO ÜZERİNDEN KADEMELİ ALIŞ-SATIŞ EĞİTİMİ

已更新
Çok sorulan bir soruyu cevaplamak istedim dostlar ADA grafiği üzerinden. (Bu vadeli işlemler/futures grafiğidir)

Herhangi bir emtiada, bu hisse olur kripto para olur, pozisyon açtıktan sonra genellikle bir kar bekleme dönemi başlar. Bu dönem hem sıkıcı hem çok heyecanlıdır. 😁

Tıpkı insanoğlu gibi ona anlamsız, saçma sapan hazlar ve duygular yaşatan bir deneyimdir kar beklemek. Halbuki işi matematiğe bırakıp, sizin yerinize kar alacak otomatik sistemleri kullanmak, hem siz kar almayı beklemenin hazzına kapılmışken elde edeceğiniz primden olmanızın önüne geçer; hem de sürekli ekran başında, telefon tepesinde durmaktan azade olursunuz. 😉

Tabi ki bu sürecin meraklıları çoktur. Ona diyecek bir şeyim yok, ancak bu hayata bu zihinle bir kere geliyoruz, onu da insan gibi yaşayıp süreci tamamlayalım. Sürekli ekran başında olmanın kimseye bir faydası yok. Nihayetinde bir stratejiniz ve onu destekleyen bir sisteminiz varsa duygulara yer yok arkadaşlar.

Bu teknikteki amaç hiçbir zaman en yüksek kârı elde etmek değildir. Ama en makul ve optimum karı elde ederek en önemli kazanç bacağımız olan zarar olasılığını da minimize etmektir. Buna uygun olarak öncelikle “kademeli alış”ı da bilmek yerinde olacaktır.

ALIŞ KADEMELERİ NASIL BELİRLENİR? 🤔

Yani pozisyonunuzu tek seferde değil de, bir çarpan belirleyip, fiyat yükseldikçe/düştükçe o çarpan kadar miktarınızı artırarak alım yapmaktan bahsediyorum. Yükseldikçe/düştükçe bütçenize ekleyerek ortalama maliyetinizle risklerden korunmuş olursunuz.

Millet olarak aklımız başımıza sonradan geldiği için öncelikle yükselen fiyat hareketlindeki alış sürecini anlatayım. 😊 Örneğin:

1-ADA alacaksınız. 1.2’den 3 birim alım yaptınız.
2-%5 daha yükseldi. Bu sefer 2 birim daha aldınız.
3-%5 daha yükseldi. 1 birim daha aldınız. Böylelikle ayırdığınız bütçe oranında ortalama bir maliyet yaparak alım sürecini tamamladınız.

Peki yaptığınız kademeli alıma göre bir maliyet tablonuz var. Buna uygun kademeli satışı nasıl yapacaksınız? Bu da kolay:


-İlk kar alma hedefinizde ilk yaptığınız alım miktarını elden çıkartacaksınız. Yani yukarıdaki 1 numaralı alımı.
-Sonraki hedefte 2 numaralıyı kapattınız.
-En sonda da 3 numaralı işlemde aldığınız miktarı satarak pozisyonunuzu kapatabilirsiniz.

Bunun bir de “düşerken alım” süreci var. Yukarıdaki 1-2-3 kademeli alım işlemlerinde:

1-ADA alacaksınız. 1.2’den 1 birim alım yaptınız.
2-%5 daha düştü. Bu sefer 2 birim daha aldınız.
3-%5 daha düştü. Bu sefer 3 birim daha aldınız. Böylelikle ayırdığınız bütçe oranında ortalama bir maliyet yaparak alım sürecini tamamladınız.

Satış yaparken de ilk hedefte 3 numaralı miktarı, sonrakinde 2 numarayı, sonuncuda da 1 numarayı elden çıkartıp karlarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

SATIŞ KADEMELERİ NASIL BELİRLENİR? 🤔

Gelelim bu girizgahtan sonra “İyi de hocam açtığımız pozisyonlarda nasıl kar alacağız?” sorusunun cevaplarına:

1-Grafikte ADA koini görüyorsunuz. Mart 20’den itibaren başladığı düzeltme hareketini bitirmiş. Yeni bir yükseliş için alıcılara gel gel yapıyor, hacimleniyor.

Takip ettiğim favori iki formasyonumdan biri olan Düşeni Kıran (DÜK) oluşumu neticelenirse, yeni bir yükseliş trendine girebileceğini ön görüyorum. DÜK onayı sonrası, yani düşen trendi kırdıktan sonra yeniden aynı yere değip ikinci bir zıplamayla yükselişe geçmesi, pozisyon açtık diyelim.

Kar almak için kullandığım ilk yöntem Fibonacci seviyelerinde kar almaktır. Fibonacci nasıl çekilir diye soracak olursanız da youtube’a girin orada çok güzel videolar var. Önce bunu öğrenin. Sonra kar alma hedefleri kendiliğinden ortaya çıkarlar.

Eğer ki kullandığınız platform “kademeli kar alma” hatta “izli kar alma-trailing stop (binance’da var mesela)” yöntemleri varsa, oralara önceden kurun. Günde 2-3 kere kontrol edip karlarınızın keyfini sürün.

2-Diğer bir yöntem ise, yukarıdakine göre çok daha basit olan “oransal kar alma” yöntemidir.

Buna göre:

-Bir hedef noktası belirlersiniz ya formasyona göre ya eski zirvelerine göre ya da trend gidişatına göre. Pozisyon açtığınız seviye ile hedef seviyesini 3-5 kademeye bölün. Diyelim ki, benim gibi, siz 5 kademeli kullanıyorsunuz ve her kademede eşit oranda yani %20’lik karlar alabilirsiniz. Satış sırası alış kademeleri bahsindeki gibi olacak.

-Ya da 5 kademenin hepsinin dolmayabileceğini hacim ve RSI’dan gördünüz. O halde ya kademeleri azaltın ya da ilk 2-3 kademede karın %80’inini alın. 4 ve 5'e daha az bırakın.

-Belki de fiyat hareketi öyle güçlendi ki, hedefinizi kırıp geçecek gibi duruyor. Bu halde de 2-3 kademede karın %50’sini alıp, geri kalanı da gittiği yere kadar sürebilirsiniz.

Evet dostlar bu biraz zahmetli ve hesap kitap gerektiren bir süreç gibi görünse de, finansal yatırımcılığı ciddiye alıyorsanız, kısa-orta-uzun dönem hiç fark etmez, bu yöntemleri uygulayarak hem öncelikle risklerden olabildiğince korunmuş olur, hem de potansiyel karınıza en yakın optimum kazancı elde etmiş olursunuz. 💰💰💰

Kalın sağlıcakla…
交易开始
DÜK onayı kırmızı hattı keserse gelecektir. ADA için şafak vaktidir: 快照
交易开始
Eğitimde kullandığım ADA grafiğini çok soran oldu. Güncelleyelim:

快照

DÜK oldu, onayı da aldı. Ancak nefesi yetmedi. Hacimsiz de yükselemedi. Beklemedeyiz. Kırmızı hattı kesince pozisyon açmayı bekliyorum.
交易开始
ADA yeni bir DÜK peşinde. Bakalım kırabilecek mi? Akümülasyon görünüyor..
注释
快照
交易开始
Nihayet gelen DÜK ile birlikte ADA, mevcut formasyondaki son hedefi olan 1.40'lı seviyeler için serbest kaldı: 快照

Hacim artışıyla direnç noktalarında kar realizasyonlarıyla önce hedef fiyatına sonra, bir önceki zirvesine gelecektir.

Tam pusuluk...
交易开始
İlla ADA'nın hedefini soranlara: 快照
ADAUSDTcardanoFundamental Analysis

X'ten takip etmek üzere: twitter.com/BrankoPetruci

Finans Piyasalarında Rotanızı Çizmenin Yol Haritası Kaynakları: x.com/BrankoPetruci/status/1748293185699205255
更多:

相关出版物

免责声明