BTC KONSOLİDASYON İÇERİSİNDE

Referans linkte yer alan bir önceki analizimde BTC' nin 2017 yılsonunda başlayan sert düşüşünü analiz etmiştim.
O analizde tespit edilen koşul ve kritik noktalar şöyleydi:
1. 2017 aralık ayına kadar artan BTC fiyatı bugüne göre sığ bir hacimde meydana gelmiş, hacim sığ olmasına rağmen fiyat artış momentumu hacim trendiyle desteklenmemişti.
2. 2017 orta vadeli yükselen trendin kırılımına doğru ve kırılım sonrası hacim bariz bir şekilde artmıştı.
3. 2017 orta vadeli yükselen trendi kırılımı öncesinde 14 günlük ema 50 günlük ema'yı yukarıdan aşağıya doğru kesmişti.
4. 2017 orta vadeli yükselen trendinde 50 günlük ema ana trend desteği olarak çalışmıştı.

Peki bugünkü durum nasıl
1. BTC marketcap bugün birçok oecd ülkesinin hisse senedi borsalarından, gysh'lerinden çok daha büyük bir seviyede.
2. orta vadeli yükselen kırılsa da, yükselişe eşlik eden ortalama işlem hacmi, kırılıma eşlik eden ortalama işlem hacminden daha yüksek.
3. 2017 şartlarına göre genel olarak her şey yolunda sadece tek bir istisna dışında, 14 günlük ema ve 50 günlük ema kesişmiş durumda!

Gelelim teknik analizimize;
Grafik üzerinde şekil ve metin olarak gerekli açıklamalar yapıldığından burada o detaylar tekrar edilmeden anlatılacaktır.
öncelikle BTC'de meydana gelen bu küçük düzeltme sürpriz olmadı, çünkü 3 fiyat tepesinde de çalışan RSI düşen trendi, 4. fiyat tepesinde de çalıştı. ancak 4. RSI düzeltmesi sonrası düşen RSI önceki 3. seviyenin altına sarkmış ve gizli pozitif uyumsuzluk oluşturmuştur, daha açık bir ifadeyle geçmişe göre daha çok satış yemiş ve alıcılar için daha uygun bir seviye oluşmuştur.
orta vadeli yükselen trendinin sonlarına doğru RSI uyumsuzluğuyla birlikte işlem hacmi de düşmeye başlamış ve altın kuralımız olan fiyat artışının hacim artışıyla desteklenmesi tezi doğrultusunda, fiyat zirvesini kısa zamanda görmüştür. ayrıca fiyat zirvesine doğru oluşan yükselen üçgen formasyonu ve bu formasyon sonuna doğru meydana gelen işlem hacminin dip yapması, yine fiyatı önemli bir karar aşamasına taşımıştır.
yeri gelmişken önemle belirtmem gerekir ki; yükselen veya alçalan takoz, üçgen, kanal,bayrak, flama fark etmez, bir formasyonun nereye kırılacağını kimse bilemez; ancak ne yazık ki bir çok kaynakta şuraya kırar, buraya kırar gibi müneccimlik örnekleri görüyoruz. esas olan en basit anlatımıyla şudur: fiyatın bir formasyon içinde destek ve direnç arasına git gide daralması piyasayı kararsızlığa iter ve kararsız durumlarda genel eğilim piyasa aktörlerinin (gerçek kişi, kurum, bot) pozisyonlarını koruması ve izlemesi yönünde olur, bu kararsızlık işlem hacminde düşüş olarak kendini belli eder ve kararsızlık akabinde yani düşen işlem hacminden sonra meydana gelen kırılım genellikle sert bir fiyat hareketine sahne olur; çünkü piyasa aktörleri fiyatın yönünü belli etmesiyle yeni işlemlerini açmaya başlarlar.

şu an BTC grafiğinde de orta vadeli yükselen trend ve trend zirvesinde oluşan formasyon hacimle kırılmış ve S1 (48700) desteğiyle fiyat geri yükselmiştir, bu durum S1 desteğinin gücünü ortaya koymaktadır. diğer yandan 14 günlük ve 50 günlük ema'nın kesişimi piyasa yönünün belirsizliğine işaret etmektedir. ancak RSI düşen trendinin artık çok aşağılara gelmesi ve RSI sonundaki gizli pozitif uyumsuzluk R1 (62700) direncinin kırılacağı düşüncesini bana göre kuvvetli kılmaktadır, ancak bu kırılım öncesi bir süre (1-2 hafta) R1-S1 arasında fiyat konsolidasyonu oluşabilir ve bu konsolidasyon döneminde BTC güç kazanacaktır.

Gelelim kötü senaryoya S1 (48700) aşağı kırılırsa fiyatın çok çok güçlü s2(42500) desteğinden geri döneceğini düşünmekle beraber, şayet s2 desteği de kırılırsa BTC açısından düşüşün derinleşeceğini bekleyebiliriz.

DİKKAT: KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!








BTCBTCUSDTChart PatternsTechnical IndicatorsTrend Analysis

相关出版物

免责声明