Dün yurtiçinde açıklanan TÜFE verisi aylık bazda beklentilerin üzerinde % 0.40 düşerken yıllık bazda TÜFE’de % 20.30 olarak açıklandı. Aylık bazda en çok düşüş giyim ve ayakkabı grubunda olurken petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte ulaştırma grubu da enflasyondaki düşüşü destekledi. Aylık bazda ÜFE ise % 2.22 düşerken yıllık bazda ÜFE ise %33.64 seviyesine gerilemiş oldu. ÜFE ve TÜFE arasındaki makasın kapanması ekonomiye dair olumlu sinyaller verirken üreticilerin omuzlardaki baskının bir kısmını tüketiciye devrettiğini izledik. Alt kalemler incelendiğinde fabrika ve imalathanelerde kullanılan doğalgaz ve elektriğe yapılan indirimlerin yansımaları görülürken düşüşü destekleyen diğer bir unsur ise ara malı enflasyonundaki düşüş oldu. Son dönemde ithalatın azalması ara malı girdi maliyetlerini aşağı çekmesiyle bu kalemde azalış görülmekte. Ancak bu kalem aynı zamanda önümüzdeki dönemde büyümedeki küçülmenin görüleceğini desteklemiş oldu. Dolar endeksi önce ADP ile değer kazanırken sonrasında ISM imalat PMI ile sert düşüş yaşaması kurda önce yukarı sonra aşağı düşüşlerin görülmesini sağladı.
Bugüne baktığımızda Euro Bölgesi’nde büyümenin öncü göstergelerinden hizmet PMI verisi 51.4 beklenmekte. Veri beklentiler dahilinde gelse ile bu veri 2014 yılından bu yana en düşük değerini alacağından veri sonrası euroda satışlar hızlanabilir. Ancak kurun ABD verilerinden daha çok etkilenmesini bekliyoruz. ABD verileri sonrası kurdaki volatilite artabilir. Yurtiçinde ise veri akışı sakin olacaktır.
Teknik olarak baktığımızda alış baskısı altında bulunan kurda 6.3300 seviyesinin üzerinde önce 6.4280 ve arkasından 6.5600 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 6.1440 seviyesinin altında önce 6.0900 ve arkasından 6.0400 desteğine kadar düşüş görülebilir.
免责声明
这些信息和出版物并不意味着也不构成TradingView提供或认可的金融、投资、交易或其它类型的建议或背书。请在
使用条款阅读更多信息。