CalcalistCalcalist

סיכום ירוק ל-2024 בוול סטריט; "זו כנראה רק ההתחלה"

שנת 2024 הסתיימה בקול תרועה גדולה בשוקי ההון בניו יורק. כך, מדד S&P 500 סיים את השנה בעלייה של יותר מ-20% זו השנה השנייה ברציפות - על רקע התלהבות המשקיעים מחברות הבינה מלאכותית, שדחפה את מניות חברות הטכנוטלוגיה כלפי מעלה. 

ההתלהבות הזו הובילה גם את נאסד"ק לשיאים חדשים - עם קפיצה שנתית של 29%. "לכל שוק שורי יש נושא כללי, והנושא הפעם הוא AI", אמר לוושינגטון פוסט פול היקי מייסד חברת ההשקעות Bespoke Investment. 

שוקי ההון בארה"ב אף רשמו ביצועים גבוהים יותר משל אירופה ואסיה: בעוד מדד S&P 500 התחזק השנה ב-23%, מדד שנגחאי עלה ב-13%, ואילו מדד סטוקס 600 האירופי הסתפק בעלייה של 6% בלבד. 

בנובמבר זכה שוק ההון לדחיפה נוספת בעקבות זכייתו של דונלד טראמפ בבחירות בארה"ב. הבורסות עלו בציפייה להפחתת רגולציות תחת טראמפ, ומספר חברות, שנתפסו כמרוויחות הגדולות מהמדיניות הצפויה בלטו במיוחד, ביניהן חברת ניהול בתי הכלא הפרטיים ג'יאו גרופ, שההערכה היא שתרוויח מתוכניותיו של טראמפ לגירוש המוני של מהגרים לא חוקיים וטסלה, שבראשה עומד מקורבו של טראמפ, אלון מאסק. 

לעומת זאת, מניות של חברות אנרגיה מתחדשת נפלו בשל הערכה לצמצום הסובסידיות שלהן. גורם נוסף שסייע לשווקים השנה היה החלטת הבנק הפדרלי המרכזי להוריד את הריבית, לראשונה מזה ארבע שנים. 

העליות הללו בשוק ההון הגיעו על אף התגברות החששות בקרב האמריקאים לגבי מצב הכלכלה, ומצביעות על ניתוק נרחב בין מצבם של משקי בית רבים בארה"ב והביצועים של ההשקעות שלהם.

פלנטיר ויצרנית החשמל ויסטרה היו שתי המניות המובילות השנה במדד S&P 500, זאת הודות לזינוק שנתי במחיר המניה של 340.5% ו-257.92%, בהתאמה. פלנטיר הצטרפה ממש לאחרונה למדד, לאחר שנהנתה מעלייה של 43% בהכנסות ברבעון השלישי.

שאר המניות המצטיינות כוללות את אנבידיה, שעלתה השנה ב-172%, חברת התעופה יונייטד איירליינס עם עלייה של 135% וג'נרל אלקטריק ורונובה שטיפסה ב-131%. זאת בנוסף ל"שבע המופלאות", שכוללות מלבד אנבידיה גם את אלפבית, אמזון, אפל, מטא, מיקרוסופט וטסלה, שבמחצית הראשונה של השנה הובילו את העליות במדד. כך, מטא עלתה השנה ב-65%.

לעומת זאת, בואינג רשמה את הביצועים הגרועים ביותר במדד דאו ג'ונס. יצרנית המטוסים התמודדה בשנה החולפת עם שורה של משברים ושערוריות שהובילו לצניחה של 32% במחיר המניה שלה. לשם השוואה, יריבתה האירופית איירבוס עלתה ב-11% ב-2024. המשבר הראשון של בואינג ארע כבר ב-5 בינואר, אז נפתחה דלת באמצע טיסה של אלסקה אייר, תקרית שהובילה לפתיחה של חקירה סביב נהלי האיכות בחברה והובילה לקרקוע זמני של המטוסים. בהמשך התמודדה בואינג עם עיכובים בייצור ודחיות של משלוחים שהוחמרו בעקבות שביתה של עובדים שנמשכה שבעה שבועות. מניית החברה החלה את השנה במחיר של 257.50 דולר וסיימה במחיר של 177 דולר. 

להערכתו של האסטרטג בנג'מין באולר מבנק אוף אמריקה, "מדיניות קיצוץ המסים והרגולציות של טראמפ בשילוב עם מהפכת ה-AI, פירושם כי הראלי קרוב לוודאי שימשיך גם ב-2025". לדבריו, על אף ש"אין ספק" ש-2024 הייתה שנה טובה לשוק המניות האמריקאי, "זו כנראה רק ההתחלה". 


来自Calcalist的更多新闻

更多新闻