כיצד לשפר את המסחר שלך על ידי הסתכלות על שיעורי הריבית: חלק 2

היי לכולם! 👋

החודש, רצינו לחקור את נושא הריביות; מה הם, למה הם חשובים, וכיצד אתה יכול להשתמש במידע על הריביות במסחר שלך. זהו נושא שסוחרים חדשים נוהגים להתעלם ממנו בשלבים הראשונים, אז אנו מקווים שהסדרה הזו מועילה ומעשית עבור אנשים חדשים המעוניינים ללמוד עוד על מאקרו-כלכלה וניתוח פונדמנטלי!

בשבוע שעבר בדקנו כיצד למצוא מחירי אג"ח בפלטפורמה שלנו, כמו גם כמה טיפים מהירים להבנה כיצד ומדוע שיעורי הריבית נעים. אם תרצה רענון מהיר, לחץ על הקישור בתחתית הפוסט הזה. השבוע, בואו נבדוק מדוע הבנת שיעורי הריבית חשובה למסחר שלכם, וכיצד תוכלו להשתמש במידע זה לטובתכם.

[ב]אתה יכול לחשוב על שוקי שיעורי הריבית בתלת מימד.

1) מוחלט
2) יחסי
3) לאורך זמן

במילים אחרות:

1) כיצד נסחרים שערים על בסיס אבסולוטי? כלומר, האם הם מציעים סיכון/תגמול אטרקטיבי למשקיעים?
2) כיצד נסחרים שערים על בסיס יחסי? כלומר, מה מפריד בין מחירי אג"ח בין מדינות שונות?
3) כיצד נסחרים שערים לאורך זמן? כלומר, מהי "עקומת התשואה"?

[ב]כדאי להסתכל קצת יותר לעומק על כל אחד מהממדים הללו וכיצד הם פועלים. השבוע נתחיל במבט על שיעורי הריבית מנקודת מבט 'אבסולוטית'. 🏦

כאשר מדובר בהסתכלות על אג"ח כאמצעי השקעה על בסיס פשוט זה, משקיעים בשוק הרחב יותר יסתכלו בדרך כלל על מידת אטרקטיביות של אג"ח מנקודת מבט של תשואה/תשואה כוללת לעומת סוגי נכסים אחרים, כמו מניות, סחורות ומטבעות קריפטוגרפיים.

כשזה מגיע לשלב שצריך לאמוד את התשואה הכוללת הזו, חשוב לדעת על שלושת הסיכונים העיקריים:

1) שיעורי הסיכון של הבנק המרכזי
2) סיכון אינפלציה
3) סיכון אשראי

במילים אחרות:

1) האם שער הבנק המרכזי ינוע בצורה כזו שתהפוך את הריבית שאני מקבל על אג"ח ללא תחרות?
2) איגרות חוב הן הלוואות עם טיימרים. האם האינפלציה תאכל את הרווחים שלי במונחים של כוח קנייה מהר יותר ממה שאני אקבל פיצוי?
3) האם הצד שכנגד שלי יכול לגרום לי להיות שלם כאשר הערבות מגיעה לפירעון?

עבור ארה"ב, בדרך כלל "מתעלמים" מהשאלה השלישית מכיוון שהלוואת כסף לממשלת ארה"ב נתפסת לעתים קרובות כ"נטולת סיכונים", אך בכל התרחישים הבנת האטרקטיביות של תשואות אג"ח על פני אופקי זמן נתון לעומת שיעורי ריבית ואינפלציה היא שאלה ענקית.

בנוסף לכך, יש להשוות סיכון/סיכוי מוחלט לתעריפים לסוגי נכסים אחרים. אם ה-S&P 500 מניב תשואה של 2%, המשולם מהרווחים של החברות הגדולות במדינה, אז איך הסיכון בהחזקת מניות בהשוואה לסיכונים בהחזקת אג"ח? ניתן להבין את האופן שבו המוסדיים מגיעים להחלטה זו על ידי התבוננות בתנועות הריבית בשוק הפתוח. כאשר מניות עולות על אג"ח, הביקוש המוסדי למניות גבוה יותר, מה שמעיד על כך שאנשים מרגישים טוב ורוצים לקחת סיכון. כאשר איגרות החוב עולות על המניות, זה יכול להעיד על כך שאנשים יעדיפו להחזיק בכלי תשלומי ריבית 'נטולי סיכון', בניגוד להון עצמי בחברות עם סיכויים כלכליים מחמירים.

דבר אחרון - אם הריבית עולה, אז כמות התשואה הדרושה כדי "לפצות" על לקיחת סיכון צריכה לעלות יותר ויותר, או שנכסים אחרים כמו מניות מתחילים להיראות לא תחרותיים. בנוסף, שיעורי ריבית גבוהים יותר פירושם שתזרימי המזומנים העתידיים שווים פחות, בהתחשב בכך שרוב חישובי הערכת השווי מסתמכים על "השיעור חסר הסיכון".

כדוגמה, ההתפרצות הזו התרחשה בסוף השנה שעברה, כאשר אנשים החלו למכור אג"ח והריביות החלו לעלות. ככל שהריבית עלתה, מניות שחלק ניכר מה"ערך" שלהן המתומחרות לעתיד ספגו את הפגיעה הקשה ביותר, שכן הערך של תזרימי המזומנים הללו במונחים ריאליים ירד.

שיעורי הריבית יכולים לעזור רבות בהצגת המהלכים הגדולים בשוק בפרספקטיבה. 😀

זה הכל לשבוע הזה! בשבוע הבא, נסקור כיצד סיכון אשראי וסיכון מט"ח פועלים בתמחור אג"ח יחסי, וכיצד אג"ח ריבוניות שונות עשויות להיראות אטרקטיביות זו לזו באופן יחסי. השבוע האחרון שלנו יבחן את עקומת התשואות, וכיצד הסיכון לאורך זמן משפיע על הביקוש לתעריפים.

לחיים!

- צוות TradingView

זה הפוסט של השבוע שעבר למקרה שפספסת:
How to improve your trading by looking at interest rates: Part 1
1/
Beyond Technical Analysis

Share TradingView with a friend:
tradingview.com/share-your-love/

Read more about the new tools and features we're building for you: tradingview.com/blog/en/
更多:

免责声明